top of page

Optimale bescherming met krimpfolie (shrink wrapping)

Goederen die geen bescherming tegen corrosie nodig hebben, maar wel erg gevoelig zijn voor bijvoorbeeld stof, vocht en/of wind vragen om extra bescherming. Om hiervoor bescherming te bieden, pakken we die van top tot teen in met behulp van een gepatenteerde krimpfolie. We noemen dat wrapping. Deze hoogwaardige, dikke polyethyleen folie van 300 Mu krimpt door verhitting en beschermt tegen water, stof en wind. We kunnen (bijna) alles wrappen; boten, industriële machines, bouwsteigers, opslagtanks etc. 

 

Het wrappen van goederen is niet alleen ideaal bij opslag, maar zeker ook bij transport. Een grote opslagtank via wegtransport naar de klant, een afsluiter via zeevracht naar de klant, etc. Door ze te wrappen met krimpfolie zijn ze onderweg beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Wanneer uw goederen niet verpakt worden in een conventionele verpakking zoals een kist, dan biedt krimpfolie de perfecte oplossing. Wij wrappen uw goederen bij ons of bij u op locatie. 

'Deze grote oven is een onderdeel van een
enorme machinelijn welke door ons verpakt wordt.
Diverse delen van de lijn worden gewrapt in krimpfolie, anderen verpakt in kisten'. 
Eindbestemming China.
'Een mooie plezierboot verpakt in wrapfolie en gestuwd op een dieplader. De folieverpakking is voorzien van extra roosters om zo de luchtcirculatie in gang te houden en condens op het interieur te voorkomen'
Eindbestemming China.

Vooraf wordt met u besproken hoe de goederen gewrapt worden; wordt er gewrapt aan alle zijden (dus ook de onderkant) of is het voldoende de wrapping aan de onderzijde vast te zetten?  

 

  1. Bij scherpe onderdelen wordt extra bescherming aangebracht zodat de wrapfolie niet kan scheuren

  2. Gevoelige onderdelen worden beschermd met foam of hout tegen beschadiging

  3. Corrossie gevoelige onderdelen worden beschermd met VCI tegen roestvorming

  4. De krimpfolie wordt over de goederen gespannen en rondom of aan de onderzijde vastgezet

  5. De krimpfolie wordt verwarmt met een speciale heater waardoor het als een strakke huid om de goederen heen krimpt

Inpakken in VCI folie | www.exportpacking.nl

Ook corrosie gevoelig;

voor wrappen in VCI folie verpakken

Wanneer uw goederen (deels) ook gevoelig zijn voor corrosie verpakken wij deze voor het te wrappen, eerst in VCI (Vapour Corrosion Inhibitor). De VCI zorgt ervoor dat er geen condens ontstaat waardoor roestvorming kan optreden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er temperatuurverschillen zijn zoals tijdens zeetransport.

bottom of page